Hirdetés

Elektronikus voksolás Kaliforniában



|

Hirdetés

Shelley ezzel egy időben az érintő képernyős szavazógépek gyártói számára új szoftvertesztelési és auditálási követelményeket, valamint új biztonsági protokollokat állított fel. A rendelkezés értelmében 2005. július 1-től egyetlen kaliforniai nagyváros vagy megye nem vásárolhat olyan szavazógépet, amely nem hagy maga után „a szavazó által jóváhagyott papír nyomot”, ill. 2006 júliusától csak ilyen gépeket szabad használni. A nyugtán a szavazó ellenőrizheti, hogy a gép valóban az általa leadott szavazatot regisztrálta-e. A nyugtákat a szavazatszedő bizottságok külön gyűjtik, hogy újraszámolás esetén legyen mire támaszkodniuk.

Az Elektronikus Határvidék Alapítvány (EFF) „fontos és bátor lépésként” üdvözölte Shelley bejelentését, és reményének adott hangot, hogy a szövetségi kormányzat is biztonságos elektronikus szavazási szabványokat vezet be. Az elektronikus voksolást még nem használják széles körben Kaliforniában. A múlt havi kormányzóválasztáskor csupán a regisztrált szavazók 9 százaléka voksolt ilyen formában négy megyében. A kaliforniai bejelentés pont aznap hangzott el, amikor számítástudományi szakemberek és polgárjogi aktivisták létrehozták az „egységes szavazási országos bizottságot”, amely felszólította a majdani elnökjelölteket, foglaljanak állást az elektronikus voksolással kapcsolatban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.