Hirdetés

Elemzőrendszerekkel megelőzhető a bűnözés?



|

A Különvélemény című filmben még csak sci-fi volt, hamarosan már része lehet valóságunknak - létezik olyan elemzőrendszer, amelynek segítségével megelőzhető egy bűncselekmény?

Hirdetés

Tom Cruise nevével várt ismertté a Különvélemény (Minority Report) című film, mely egy meglehetősen futurisztikus elképzelésre alapult. Két igen fejlett ikerpár (precog) bizonyos mértékig látta a jövőt, ezen képességüket a bűnüldözés szolgálatába állítva a filmbéli rendőrök pedig még azelőtt lecsaphattak, hogy az esemény bekövetkezett volna. Aki azt gondolta volna 2002-ben, hogy ez örökké a sci-fi témakörében marad, nos, az tévedett. Nem is kellett tíz év, hogy a kitalált történet megvalósuljon.

Ha kíváncsi vagy az algoritmizált elemzőrendszerek nyújtotta "jósolási" lehetőségekre, akkor a Computerwolrd cikkéből mindent megtudhatsz, kattints ide.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.