Hirdetés

Elérési problémák a Microsoft oldalaival



|

Hirdetés

A Microsoft közleménye szerint "denial-of-service" típusú támadások érték a kiszolgálóikat. Ismeretlenek szándékosan túlterhelték a Microsoft szervereit, hogy azok ne tudják végrehajtani a letöltési kérelmeket. Csütörtökre helyreállt a rend, te természetesen a cég feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen az FBI-nál.

A kimaradásoknak nincs köze a keddi és szerdai üzemzavarokhoz, amelyeket egy tévedés okozott. Ekkor a felhasználók nem tudták elérni a Microsoft.com-ot, illetve a Hotmail ingyenes levelezőrendszer. A hiba nagyságrendjére jellemző, hogy ez utóbbi 74 milliónál is több felhasználót számlál.

A hibát akkor az okozta, hogy egy technikus beállításokat változtatott meg a cég egyik Domain Name Szerverén. A DNS szerverek az internetcímek fenntartását végzik, tehát ennek volt köszönhető, hogy míg a http://www.microsoft.com címről nem lehetett bejutni az oldalra, addig a cég szerverének IP címét begépelve - 207.46.230.218 - gond nélkül hozzáférhető volt az.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.