Hirdetés

Elérhetetlen a népszerű torrent kereső



|

Jogvédők odaadó munkájának köszön- hetően nem használható az Isohunt.

Hirdetés

Ismét egy a felhasználók körében hihetetlen népszerűségnek örvendő oldal került a jogvédők kereszttüzébe, aminek következményeként az Isohunt Internet szolgáltatója ügyvédei javaslatára elérhetetlenné tette az oldalt. a leállás hátterében vélhetően az Isohunt üzemeltetői és az MPAA jogvédő szervezet közti egy évvel ezelőtt kezdődött per áll, amely során a torrentezést elősegítő és megkönnyítő oldalakat szeretnék felelősségre vonni. Az Isohunt valamint a többi perbe fogott oldal üzemeltetői azzal védekeznek, hogy az ő oldalaik semmilyen jogsértő anyagot nem tartalmaznak, csak közvetve érintettek az ügyben. Az MPAA-t mindez persze nem hatotta meg, főleg, hogy mostanság elsősorban a nagy forgalmú, nyílt, bárki által hozzáférhető oldalakra összpontosít, mivel a gombamód szaporodó privát oldalakkal szemben jelenleg tehetetlen.

 

Mivel az oldal jelenleg nem használható, akár sikeresnek is tekinthetnénk a jogvédők újabb akcióját, azonban nagyobb esélyt látunk arra, ami Piratebay esetében egyszer már előfordult. Biztosan sokan emlékeznek a médiában is nagy port kavart esetre, amikor rövid időre sikerült bezáratni az oldalt, ám később újraindult és azóta is fennakadás nélkül üzemel. A sajtóból ráadásul olyanok is értesültek létezéséről, és kedvet kaptak a torrentezéshez, akik addig azt sem tudták mi fán terem a fájlcserélés, így az oldal látogatóinak száma látványosan megugrott. A jogvédők pedig éppen az ellenkező hatást érték el, mint amire kezdetben számítottak. Mindenesetre a tulajdonosok most azt tervezik, hogy Kanadába viszik a szervert és mindent ott folytatnak tovább ahol abbahagyták.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.