Hirdetés

Elérhető a Steam családi megosztás funkciója



|

Legfeljebb 5 másik személlyel oszthatóak meg a játékaink.

Hirdetés

Körülbelül fél évnyi bétázás után pénteken a világ legnagyobb digitális számítógépes játékokat kínáló boltja régóta várt funkcionalitással bővült, ugyanis mostantól a Steam lehetőséget ad a megvásárolt játékaink akár 5 másik személlyel való megosztására.
 

Hirdetés


Sajnos a Családi Megosztás (Family Sharing) opció nem ér fel a régi CD/DVD kölcsönadásos módszerrel, ugyanis a megosztott játékkönyvtárakat egyszerre egyetlen felhasználó érheti el: ha például Lajos megosztja Péterrel a játékait, akkor egyszerre csak az egyikőjük játszhat a Lajos könyvtárában található szoftverekkel. Arra nincs lehetőség, hogy szimultán ketten is játszanak Lajos játékaival, függetlenül attól, hogy eltérő címekkel szeretnék mulatni az időt. Végül megemlítendő, hogy a csak Steamtől függő játékok oszthatóak meg, így például a Ubisoft Uplay rendszerét is megkövetelő címekkel csak a tulajdonos játszhat.


Mindez alaposan megkérdőjelezi a funkcionalitás hasznosságát: úgy tűnik a Valve inkább csak ízelítőt szeretne adni a különféle játékainkból a családtagjaink számára, hogy azok végül a kötöttségektől mentes szórakozásért cserébe maguk is megvegyék a kívánt címeket.


(Forrás: PC Gamer, Steam)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.