Hirdetés

Éles Flickr kritika - házon belülről



|

A képmegosztó szolgáltatás vezető grafikusa nyilvános blogban kritizálta a Flickr-t.

Hirdetés

Timoni West, a Flickr tervezőgrafikusa személyes blogjában egy nyilvános kritikát tett közzé a képmegosztó szolgáltatással kapcsolatban, illetve azon belül is az azon oldalt állította pellengérre, ahol a barátok fotói tekinthetőek meg (flickr.com/photos/friends).

Nehezen áttekinthető

"Bármikor megkérdezik tőlem, hogy láttam-e az új képeket, elsőként elgondolkodom, majd azt mondom, hogy nem - mindig nemet mondok. Ez amiatt van, mert az új fotók ContacsUploads útvonalon elérhető dedikált oldalán szinte lehetetlen az új képek gyors áttekintése"
- írja blogjában.

 



Timoni West több problémát is megnevez. Egyrészt mivel a szolgáltatás miniatűrökben jeleníti meg a kapcsoaltokat, nem lehet tudni, hogy kinél vannak új fotók. Ezen felül nem lehet látni a legutóbbi feltöltéseket (csak a profilképeket), amely mellett a rokonok képei elvesznek a rengetegben, és nem lehet a miniatűrök méretén sem változtatni.

Régi kor gyermeke

Habár értékes kritikát fogalmazott meg a Flickr szakembere, érthetetlen, hogy azt miért nem egy belső értekezleten belül tálalta a vezetőség számára. A lépése azt sejteti, hogy komoly gondok vannak a képmegosztó szolgáltatásnál - illetve az azt üzemeltető Yahoo-nál -, amely egykor domináns volt, mostanra viszont visszasüllyedt a mezőnybe. Ha megnézzük a főoldalt, akkor látható, hogy miért. Úgy tűnik, mintha a Flickr háza táján megállt volna az idő. Elmaradtak a fejlesztések, amely mellett felnőtt a képmegosztók egy újabb generációja, s nem mellékesen a közösségi oldalakon is egyre hangsúlyosabb funkció a képfeltöltés.

 



Mindemellett egyre több felhasználó zsebében lapulnak ott az okostelefonok, amely szintén szöget üthet a Flickr koporsójába. Kétségtelen, hogy sok szoftver rendelkezik Flickr-es feltöltési opcióval, de azok nem direktek, nehézkes a beállításuk, és úgy általában csak a webes felületen lehet a képeket elterjeszteni a közösségi térben, ami manapság nagy hiányosság. Ez egy fontos szempont, mivel elmúlnak azok az idők, amikor az emberek a digitális kamerájukról letöltötték a képeket, majd felrakták azt egy webes tárhelyre, amelyet követően elkezdték megosztani az albumot. A Flickr ennek a kornak készült, míg az újabb alkalmazásoknál ezen funkciók szinte egyetlen gombban manifesztálódnak.

Ezen okok miatt nem is csoda, hogy jönnek fel az olyan új szolgáltatások, mint az Instagram, a Mlkshk és az 500px. Utóbbi megoldás mögött egyébként Thomas Hawk, a Flickr korábbi evangélistája áll, aki anno a közösségi funkciók hiánya miatt hagyta ott a céget.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.