Hirdetés

Éles harc a PC-piacon



|

Hirdetés

A Dataquest jelentése szerint a dobogós hely megszerzéséért ádáz küzdelem folyik a két óriáscég között. Az első negyedév végén a HP már fellépett az emelvényre, de a félév záráskor megint az IBM-et lehetett ott találni. A legutolsó jelentések szerint a HP gyorsabb növekedést mutatott, s a harmadik negyedévre szóló előrejelzések szerint megint lehagyta a kék óriást. Az IDC pedig arról tudósított, hogy a HP 2,6 millió PC-t értékesített a harmadik negyedévben, ami az előző évhez képest több mint 40 százalékos növekedést jelent. Az IBM 2,5 millió darabos teljesítménye egy év alatt csak 8,3 százalékos növekedéshez volt elég. Ez azt jelenti, hogy a teljes PC-piacon a HP pillanatnyilag 7,8 százalékot, az IBM pedig 7,4 százalékot tudhat magáénak. A PC-világpiacon 15-18 százalékos növekedést mértek a különböző piacelemző cégek, s összesen 33-34 millió személyi számítógép eladásáról beszélnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.