Hirdetés

Elfogadás előtt a 802.11i szabvány



|

Hirdetés


A specifikáció várhatóan átmegy, bár erre mérget nem lehet venni, amíg a szavazatokat össze nem számlálják, tette hozzá Stuart Kerry. A végső változatot szerdán egyhangú szavazással elfogadta az IEEE revíziós bizottság.

A 802.11i szabvány az AES (Advanved Encryption Standard) biztonsági protokollt teszi a 802.11 standard elemévé a vezetéknélküli LAN-ok esetében. A biztonság miatti fenntartások miatt habozott sok rendszergazda vezetéknélküli hálózatot telepíteni, de az AES erősebb biztonságot kínál, mint a jelenlegi WPA (Wi-Fi Protected Access) biztonsági szabvány.




Az újabb vezetéknélküli hálózati berendezéseket használó cégeknek elég lesz csak letölteni az új szabványt, míg a régebbi berendezéseket használó hálózatoknál frissítésekre lesz szükség, hogy kezelni tudják a 802.11i extra igényeit. A Wi-Fi Alliance szeptembertől már elkezdi a termékek tanúsítását az új szabvány szerint.

Ezután az IEEE hozzákezd a 802.11e vezetéknélküli video és audio szabvány végső jóvhagyási eljárásához, amely várhatóan javítja a vezetéknélküli média hálózatok szolgáltatási minőségét. AWi-Fi Alliance eredetileg az év végére várja a a végső jóváhagyást, de a szerdán nyilatkozó IEEE források szerint az eljárás jócskán áthúzódhat a jövő évre.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.