Hirdetés

Elhagyta a Silverlightot a SkyDrive



|

A Microsoft tárhely-szolgáltatása immár HTML5 alapon jelenik meg. A feltöltési limit 100 megabájtra módosult.

Hirdetés

A Windows Live hivatalos blogjában Omar Shahine, a Skydrive.com vezető termékmenedzsere bejelentette, hogy átalakították a több mint 100 millió felhasználóval rendelkező tárhely-szolgáltatásukat. A legfontosabb változás, hogy a Microsoft elhagyta a saját Silverlight multimédiás platformját, hogy a helyére a HTML5-öt tegye.

 

 



Ennek a változtatásnak köszönhetően immár a szolgáltatás megtekintéséhez nem szükséges a Silverlight beépülő telepítése, amely mellett Internet Explorer 9 mellett leszúrhatóvá vált a weboldal, úgy, hogy annak ugrólistája is használható lett. A hardveres gyorsításnak köszönhetően ezen felül az albumok közötti navigálás 6-9 másodperces sebessége 100-300 milliszekundumra redukálódott le.

A CCS3 Transations képesség miatt ezen felül a képek már mozaikszerűen, az egész képernyőt kitöltve tudnak megjelenni, amellyel párhuzamosan a HTML5 video támogatás is bekerült a szolgáltatásba, amelynek köszönhetően a H.264 kódolású videók is lejátszhatókká váltak a böngészőben, illetve a feltöltési korlát is a korábbi 50 megabájtról 100 megabájtra módosult. Sajnos a 25 gigabájtos tárhely korlát ezzel párhuzamosan nem változott.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.