Hirdetés

Elindult a világ első kalóz internetszolgáltatója



|

Svédországban indul a világ első kalóz internetszolgáltatója - a kalózpárt üzemelteti, és teljes anonimitást biztosít.

Hirdetés

Kétség kívül nagy sikerként könyvelték el a svéd kalózpárt parlamentbe kerülését, azonban most még nagyobb dobásra készülnek: elindították a világ első kalóz internetszolgáltatóját, amely teljes anonimitást biztosít a felhasználóknak.

 

A Pirate ISP nevű cég szóvivője, Gustav Nipe úgy nyilatkozott: "Ha látunk valamint, és úgy gondoljuk, hibás, csinálunk egy patchet, és kijavítjuk. Ilyen hozzáállással indítjuk az internetszolgáltatásunkat." A Pirate ISP versenyt is szeretne teremteni a piacon: "A Pirate ISP-nek másképp kell működnie. Ennek az egyik része, hogy versenyezzünk a szolgáltatókkal, harcoljanak a felhasználókért. Ha nem teszik, majd lesz valaki más, aki elveszi a piacukat".

 

A szolgáltató a felhasználók biztonságát egyébként a ViaEuropa iPredator szolgáltatással biztosítja, aminek az eredménye a teljes anonimitás, ami az előfizetőket illeti. A Pirate ISP egyébként már összetűzésbe is került a svéd hatóságokkal; ugyanis nem hajlandóak logokat rögzíteni és megtartani a felhasználókról.

 

A szolgáltatás a napokban kezdődött, körülbelül 100 fővel, bétateszt jellegűen, Lund városában. A tervek szerint a nyár végére egész Svédországban elérhető lesz a kalózpárt internetszolgáltatása.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.