Hirdetés

Elítéltek egy Xbox kalózt



|

Hirdetés

Most egy amerikai fiatalember kapott négy hónapos börtönt szoftver- és hardverkalózkodásért.

A Szórakoztató Szoftverek Gyártóinak Szövetsége (Entertainment Software Association - ESA) szellemi termékeket védő osztályának alelnöke, Rick Hirsch elmondása szerint Hites Patel, a három üzlettel rendelkező marylandi Pandora's Cube videojátékokat árusító cég alkalmazottja beismerte bűnösségét, ezért jogerősen ítélték négy hónapos, letöltendő börtönbüntetésre.

A férfi cégének tulajdonosával együtt módosított Xbox-okat, melyet aztán sikerrel értékesített. A "tuningolt" készülékek így képessé váltak feltört játékok futtatására. A konzolokat magukban de feltört játékokkal együtt, "csomagban" is árulták.

Biren Amin, a Pandora's Cube tulajdonosa szintén vádlottak padján ül, és valószínűleg hasonló büntetésre számíthat. Az ESA alelnöke szerint még jó pár hasonló csoport működhet az Egyesült Államokban. Ezek egyelőre sikeresebben titkolják működésüket, de talán ez az ítélet közülük is elrettenthet párat az illegális tevékenységtől.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.