Hirdetés

Elkerülhetetlen a klímaváltozás



|

A kormányok hiába próbálják visszafogni az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Hirdetés

Egy csütörtökön nyilvánosságra került ENSZ-jelentés szerint mára gyakorlatilag elkerülhetetlenné vált a globális klímaváltozás. A beszámoló vázlatát a The New York Times hozta nyilvánosságra; szerzői szerint bolygónkat „komoly, átfogó és visszavonhatatlan” változások fenyegetik, ha a kormányok a következő években nem teszik meg a megfelelő lépéseket az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése érdekében.

Hirdetés

A jelentést az ENSZ klímaváltozással foglalkozó kormányközi testülete, az IPCC készítette. A szakértők szerint ha a jelenlegi ütemben nő az átlaghőmérséklet, tíz éven belül olvadásnak indulhat a grönlandi jégtakaró, és hosszabb távon akár 7 méterrel is nőhet a tengerek vízszintje.

A riport szerzői szerint a klímaváltozásnak komoly gazdasági hatásai is lehetnek. Mint írták, az iparosodás miatt mára közel 17 Celsius fokkal nőtt az átlaghőmérséklet, minek következtében számos országban jelentősen visszaesett a termésátlag.

Az IPCC szerint a kormányoknak törvényi eszközökkel is fel kell lépniük azért, hogy megakadályozzák a közelgő időjárási katasztrófát. Sajnos, a felmelegedés egyes hatásait már nem védhetjük ki, a klímaváltozás mára elkerülhetetlenné vált.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.