Hirdetés

Elkészült a Joomla 1.5 magyar súgója



|

A webes tartalomkezelő 1.5-ös verziójának tavalyi angol nyelvű súgója után most itt a magyar változat is.

Hirdetés

"Az angol nyelvű súgó két hétvégén szervezett dokumentációs táborban készült el. Brüsszelben és Vancouverben élő helyszíneken várták a közreműködőket, de IRC-n a világ bármely pontjáról bárki csatlakozhatott. Az elsőn négy főből álló lelkes csapat képviselte a magyar közösséget, és segédkezett a súgóképernyők elkészítésében." - emlékezik vissza Herczeg József Tamás, a Magyar Joomla Felhasználók Nemzetközi Egyesületének elnökségi tagja.

 

sugokep.png


"Az angol súgó tavaly júliusban készült el, ez az alapja a magyar fordításnak. A forrásszöveg 61 témája mintegy 70 ezer szót tartalmaz és 270 képernyőkép illusztrálja. A magyar változat munkálatait idén január második felében kezdtük meg, és Valentin-napra sikerült is befejeznünk. A fordításokat királyi többesben fogalmaztuk meg, hogy a magázó és a tegező stílusú nyelvi kiegészítőhöz egyaránt illeszkedjen. Teszteléskor találtunk rossz képhivatkozásokat és URL-címeket, melyeket a magyar változatban javítottunk. Néhány helyen a szöveg is kiegészítésre, ill. módosításra szorult." - folytatja Herczeg József Tamás. "Készítettünk egy kis frissítőcsomagot, melyet egyesületünk honlapjáról bárki letölthet, hogy tudjon csatlakozni az online súgóhoz. Az archív fájl kibontott tartalmát FTP-n feltöltve már működő Joomla 1.5 webhelyek kiszolgáló oldalán is magyar nyelven kaphatnak segítséget az adminisztrátorok. Az egyesület által kiadott, teljesen honosított Joomla disztribúciót pedig kiegészítettük ezzel a frissítéssel, így új telepítések esetén nincs is szükség a frissítőfájlra."

 


A súgószervert ugyancsak Joomla motor hajtja. A Joomlában létrehozott cikkek paramétereiben ugyanis lehetőség van szöveges kulcs megadására, amire egy másik cikkben lehet hivatkozni. Így a Joomla online súgórendszerek üzemeltetésére is képes.


Ezekben a válságos időkben megnőtt az érdeklődés a szabad szoftverek iránt. A Joomla esetében a magyar kezelőfelülethez most már magyar nyelvű súgó párosul, ami fokozhatja e "királyi CMS" hazai terjedését a gazdaságilag nehéz napokban.


A Joomla legfrissebb változatát már közvetlenül tőlünk is letöltheti, korábbi Joomla tipp-trükk gyűjteményünket pedig a kapcsolódó hírek között találhatja meg!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.