Hirdetés

Elkészült a MagyarOffice 2.0 újabb változata



|

Hirdetés

A GKM GVOP keretében nyújtott támogatás következtében két új projekt indult útjára:

  • Az ELTE-n létesült IKKK (Informatikai Kooperációs Kutató
    Központ) keretében adaptív szoftverkörnyezet jön létre, aminek következtében az EuroOffice adaptív felhasználói felületet és funkciókat kap az újabb verziókban.

  • A Szegedi Tudományegyetem Informatika Karának Szoftverfejlesztés Tanszékével elindult az OpenOffice.org forráskódjának minőségbiztosítása, amely stabilabb, megbízhatóbb EuroOfficet eredményez az újabb verziókban, és a bázis forráskód jobb kézbentartásához (egyfajta kódgazda-szerephez) vezet. Továbbá új nemzetközi szolgáltatás nyújtásának lehetőségét is magában hordja a nyílt forráskódra alapozódó szoftverfejlesztési technológiát alkalmazó társaságok körében (pl. IBM, SUN, Novell).

    Az IBM támogatást nyújt a MultiRáció termékeinek piacra vitelében terméktámogató szolgáltatásai biztosításán keresztül.

    A MultiRáció példát szeretne mutatni a tudásalapú gazdaság keretében arra, hogy az uniós tagság megnyitja Magyarország számára az értéknövelt high-tech termékek és szolgáltatások előállításának, nyújtásának és piacra vitelének lehetőségét, beágyazódva az új nemzetközi trendekbe.

    Varga-Balázs Béla, az IHM főosztályvezetője kiemelte a GVOP pályázatok segítségével megnyíló fejlesztési lehetőségeket és azok eredményeinek a külpiacra való jutását, ill. a piacra jutás kormányzati segítését is fontosnak tartotta.



    Dr. Paál Péter, az IBM Magyarország vezérigazgatója üdvözölte az EuroOffice 2005 elkészültét, jó példaként tekinthető a nyílt forráskódú szoftverfejlesztést életre hívók eredeti célkitűzésére: a közkincsé tett alap forráskód hozzáadott értékekkel való bővítése, a felhasználók igényeinek minél teljesebb kiszolgálása. Hangsúlyozta, hogy az IBM elkötelezett a nyílt forráskódok mellett.

    Dr. Kozma László, az ELTE Informatika karának dékánja kiemelte az egyetemek és az ipari partnerek új együttműküdését lehetővé tevő IKKK szervezeti formát, amelyben immár az ELTE a MultiRáció-val is együttműködést alakíthatott ki.

    Dr. Gyimóthy Tibor, a Szegedi Tudományegyetem Informatika Kara Szoftverfejlesztés tanszékének tanszékvezetője részletezte, hogy az a MultiRáció-val közösen elindídott szoftver mínőség biztosítás milyen eredményekre vezethet az OpenOffice.org alapkód és az EuroOffice további verzióiban.
  • Hirdetés

    Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

    Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.