Hirdetés

Elkészült a Yahoo desktop-keresője



|

Hirdetés

A Yahoo Desktop Search kibocsátásával a Yahoo betartani látszik decemberi ígéretét, mely szerint ebben a hónapban fogja megjelentetni a desktop-kereső segédeszközét. A konkurenseihez hasonlóan kezdetben a Yahoo is egy teszt-verzió megjelentetésével indít. A desktop-keresők a PC-nken tárolt adatok közötti keresést könnyítik meg a felhasználóknak - mivel a Windows operációs rendszerekbe ágyazott hasonló segédeszközök nagyon gyengén szerepeltek. A Yahoo Desktop Search alkalmazás szabadon letölthető a desktop.yahoo.com webcímről. A Yahoo keresője az X1 Technologies-tól vásárolt technológián alapszik. A "Yahoo Desktop Search" alkalmazás több mint 200 fájltípust képes kezelni, beleértve a Microsoft Word, Excel és PowerPoint dokumentumait, az Adobe Systems PDF és a PhotoShop dokumentumokat is. Az eszköz a Microsoft Outlook és az Outlook Express e-mail üzenetek tartalmát, és azok mellékletét is képes indexelni.

A Yahoo Desktop Search lehetővé teszi a felhasználók számára a tartalom előzetes megtekintését, így nem kell mindig megnyitni a talált fájlt. Az eszköz még a hang- és a mozgókép-fájlok megjelenítésére is képes - külön lejátszó elindítása nélkül. A felhasználók a keresés során talált fájlokat közvetlenül a kereső-interfészből is tudják manipulálni (törölni, rendszerezni, nyomtatni és megosztani). Az, hogy a felhasználók műveleteket is végrehajthatnak a találatokon, a Yahoo "holisztikus nézőpontját" tükrözik a kereséseket illetően - mondta Bradley Horowitz, a Yahoo multimédia és desktop-kereső részlegének igazgatója. "A keresés nem a találatok megjelenítésével ér véget, hanem akkor, ha a felhasználó elvégezte azokat a műveleteket, amelyek miatt elindította a keresését."

A Yahoo Desktop Search egyik másik tulajdonsága az, hogy már a keresendő tétel begépelésekor megkezdi a keresést, mintsem hogy a felhasználónak egy "keresés" gombra kelljen kattintaniuk. A program megengedi azt is, hogy a felhasználók megszabhassák, mely fájlokat nem kívánnak indexelni, továbbá azt, hogy egy sor paraméter alapján finomítsák a kereséseket. Horowitz szerint a Yahoo nem próbálja meg leutánozni az X1 desktop-kereső termékek funkcionalitását - a Yahoo megoldása a fogyasztóknak, míg az X1 termékei vállalati felhasználásra készült.

Ezen felül a Yahoo szorosan integrálni kívánja majd a desktop-kereső alkalmazását az online szolgáltatásaival, mint például a postafiók- és az online névjegyzék szolgáltatásaival. Ez az integráció nem lesz az X1 termékének része. Egy végső, de jelentős különbség a két termék között, hogy a Yahoo nem szándékozik díjat kérni a Yahoo Desktop Search használatáért, míg az X1 pénzbe kerül. A Yahoo Desktop Search jelenleg kizárólag az olyan számítógépeken működik, amelyek a Microsoft Internet Explorer böngészőjét használják Windows XP, vagy Windows 2000 operációs rendszerrel. További olyan cégek, akik a merevlemezek tartalmának keresésére kínálnak segédeszközöket, a Copernic Technologies, a Blinkx és a Lycos.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.