Hirdetés

Elkészült az első drót nélküli netrádió



|

Az Ericssonnál elkészült az első drót nélküli internetes rádiókészülék.

Hirdetés

A Bluetooth technológia alkalmazásával a drót nélküli internetes rádiókészülék internetes rádióadók ezreihez biztosít hozzáférést, és mindezt számítógép használata nélkül.

 

A rádiókészüléken található, gyors elérést biztosító gombok segítségével a felhasználók böngészhetnek, válogathatnak a rádióállomások között és elmenthetik kedvenceiket. A felhasználók emellett saját zenetárat hozhatnak létre, és internetes vagy számítógépes hangfájlokat érhetnek el. A beépített sztereó hangszórók fantasztikus hangminőséget kínálnak, sőt a termék használható fejhallgatóval vagy akár az otthoni hifi-berendezéssel is.

 

A drót nélküli internetes rádió elemről működik és a házban bárhol elhelyezhető a szélessávú internet-hozzáféréssel rendelkező Bluetooth hozzáférési ponttól számított száz méteren belül. Az internetes rádiókészüléket Ethernet kábelen keresztül is csatlakoztathatjuk a szélessávú modemhez. "Az Ericsson stratégiájának kulcsfontosságú részét képezik azon egyszerű, könnyen használható termékek, amelyek az Internet változatosságát és mélységét hozzák el otthonainkba" - nyilatkozta Lars Lindberg, az Ericsson otthoni kommunikációval foglalkozó részlegének alelnöke és vezérigazgatója. "Egyre jellemzőbb lesz, hogy otthonunkból nemcsak a számítógép, hanem számos egyéb kis- vagy közepes méretű termék segítségével is csatlakozhatunk majd az Internetre."

 

A karcsú vonalvezetésű internetes rádiókészülék órával is rendelkezik, amely ébresztőóraként is funkcionál, és a felhasználót ébresztőjelzéssel, a kiválasztott rádiócsatornával vagy adott hangfájllal ébreszti.
A H100-as rádiókészüléke az Ericsson és az MTVi Csoport kölcsönös együttműködésének eredménye. A vállalatok most fogják feltérképezni a termék marketingjével, közös márkanevével, terjesztésével és értékesítésével kapcsolatos stratégiai együttműködési lehetõségeket. "A drót nélküli internetes rádiókészülék újabb lehetõséget kínál a hallgatóknak, hogy hozzájuthassanak az MTVi nemzetközi szórakoztató kínálatához" - nyilatkozta Damian Manning, az MTVi Csoport digitális média részlegének alelnöke. A drót nélküli internetes rádiókészülék ez év vége felé kerül kereskedelmi forgalomba az Egyesült Államokban, majd nem sokkal ezután az európai piacon is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.