Hirdetés

Elkészült az első igazi WiMax lapka



|

Hirdetés

16-2004 vezeték-nélküli szélessávú átviteli szabványnak, amely a köztudatba WiMax néven épült be.

A DM256 chip mintapéldányainak leszállítása már folyamatban van; WaveSat következő év januárjától állna át a tömeggyártására - ismertette a cég terveit Francois Draper, a Montreal-i WaveSat kereskedelmi- és marketing-alelnöke. A lapka egy 250-300 dollár körüli árfekvésű rendszer részeként fog megjelenni, amely várhatóan a következő év második felében lesz kapható. Az IEEE 802.16-2004 szabvány által meghatározott WiMaxot az első inkarnációjában egy, a jelenleg használatos vezetékes szélessávú hálózatok sebességéhez hasonló teljesítményre képes rögzített vezeték-nélküli szélessávú technológiának szánták, otthoni vagy irodai alkalmazásra. A technológia későbbi, 2007 körüli verziója, amely a még fejlesztés alatt álló IEEE 802.16e specifikáción alapul, lehetővé teszi majd a mobil WiMax alkalmazásokat is.

Az Intel óriás-félvezetőgyártó erőteljesen népszerűsíti a WiMax technológiát, miközben fejleszti saját chipjeit. A technológia támogatói bíznak a WiMax-készülékek árának gyors zuhanásában, amint elkezdődik a tömeggyártás. Draper gyors kalkulációja szerint az új vezeték-nélküli készülékek ára 2006-2007-re fog 100 dollár környékére zuhanni. A WiMax hálózatok adatátviteli sebessége függ az antennák távolságtól, valamint a frekvenciasáv szélességétől, amelyen keresztül kommunikálhatnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.