Hirdetés

Elkészült az olcsó indiai PC



|

Hirdetés

A konfiguráció az 1GHz-es processzoron kívül 128MB memóriát, 40GB merevlemezt, optikai meghajtót és 15 hüvelykes monitort is tartalmaz, mindezt összesen 9900 rúpiáért, azaz 190 euróért hozzák forgalomba. Az viszont még nem hivatalos, milyen operációs rendszer lesz a gépeken, bár sokan a nemrég elindult "butított Windows"-ra tippelnek, mivel a HCL az Intel és az AMD mellett a Microsofttal is jó kapcsolatokat ápol.

A vállalat szerint ez a gép tökéletesen megfelel olyan alapvető feladatokra, mint a szövegszerkesztés és egyéb irodai munkák, internet böngészés és multimédiás tartalmak lejátszása. A felhasználói felületet több nyelvre is előkészítették, így a tamilra is. A gép előnyei közé tartozik olcsósága mellett az is, hogy kifejezetten a helyi környezei és időjárási viszonyokra tervezték, így az indiai kormány Nemzeti Általános Minimum Programja szerinti követelményeknek is maradéktalanul eleget tesz.

A BBC adatai szerint Indiában manapság közel 15 millió számítógép és ötmillió internethozzáférés lehet, de 2010-re az indiai kormány a PC-k számát 75 millióra, az internetelérések számát pedig 45 millióra szeretné növelni - ezt szintén az új gép bemutatóján jelentették be.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.