Hirdetés

Elkészült Windows XP második szervizcsomagja



|

Hirdetés

Először az SP2 angol verzióját teszik közzé, amit fokozatosan követ a 25 idegen nyelvű változat, közölte Matt Pilla, a Microsoft Windows részlegének termékmenedzsere. A javítócsomag letölthető változatban és CD-n, illetve az új PC-kre előre telepített formában kerül forgalomba. Pilla elmondta, hogy a legtöbb felhasználó számára a letöltés 80-100 megabájt terjedelmű lesz, amit a közeli napokban elérhetővé tesznek a Windows Update oldalon. A cég azt javasolja a felhasználóknak, kapcsolják be az XP-ben az automatikus frissítési funkciót. Az új Windows Update technológia lehetővé teszi, hogy a nagy terjedelmű fájl "több részletben" kerüljön a felhasználó gépére, vagyis a letöltést félbe lehet szakítani, és később folytatni. A vállalati felhasználók hálózati telepítőcsomagot kapnak, ami lehetővé teszi, hogy a cégek vezérelni tudják a testre szabott frissítés telepítését.





Az SP2 több szokásos hibajavításnál, ugyanis jelentős változásokat vezet be az operációs rendszer biztonságának növelése céljából, ezért az elemzők egyszerű frissítés helyett szívesebben beszélnek javított kiadásról. Új elem a Windows Firewall névre keresztelt tűzfal, amely a korábbi Internet Connection Firewallt váltja fel, és a telepítés során minden gépen aktiválódik. Az Internet Explorer felhasználói riasztást kapnak, amikor olyan webhelyre látogatnak, amely ártó szándékú ActiveX szkripteket használ, emellett a böngésző blokkolja a felugró (úgy nevezett pop-up) ablakokat. Új elem még a Windows Security Center, ahonnan egy helyről nyomon követhető a tűzfal, a vírusvédelem és az automatikus frissítések állapota.





A Microsoft már korábban figyelmeztette felhasználóit, hogy az SP2 változtatásai miatt bizonyos alkalmazások nem lesznek futtathatók. A múlt héten például azért tették közzé a Microsoft CRM 1.2 frissítését, mert a korábbi verzió nem fut hibátlanul az új szervizcsomag alatt.

* PC World Online letöltési oldal

* Hivatalos letöltési oldal (Microsoft)
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.