Hirdetés

Ellopták a Half-Life 2 kódját



|

Hirdetés

Csütörtökön napközben jelent meg egy üzenet a Half-Life hívek „faliújságján”, amely állítólag Gabe Newelltől, a Valve alapítójától származik, aki arról számolt be, hogy szeptember 19-én ellopták a forráskódot azok a hackerek, akik korábban már módszeresen támadták a cég számítógépes rendszereit.

A levélből kiderül, hogy a támadók a Micorosft Outlook kliensének sebezhetőségét kihasználva jutottak be a hálózatba, billentés naplózó szoftvert telepítettek Newell gépére, és a jelszavak és egyéb biztonsági azonosítók birtokában végrehajtották a kódlopást. A Half-Life, amelyre a népszerű online játék, a Counter-Strike épül, új verziójának szeptember 30-án kellett volna megjelennie, ezt most természetesen elhalasztották. Egyrészt, mert újra kell ellenőrizni az egész kódot, hiszen az esetleges sebezhetőségeket nyugodtan tanulmányozni tudják a hackerek, másrészt mert sok helyen módosítani kell a programot, hiszen a forráskód mellett feltörték a Valve egyedi szoftver könyvtárait is, amelyek a grafikák generálásához, a hálózatban történő játszáshoz vagy a DirectX-szel történő interakcióhoz szükséges kódokat tartalmazták.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.