Hirdetés

Ellopták legalább 70 ezer európai banki adatait



|

A kártyaszám mellett a CCV kódoknak is lábuk kelt, az adatok nem voltak titkosítva.

Hirdetés

A The Irish Times tegnapi beszámolója alapján áll a bál Írországban, ugyanis ismeretlenek betörtek a Loyaltybuild névre hallgató vállalat ügyféladatokat tartalmazó rendszerébe, majd onnan meglovasították körülbelül 1,5 millió felhasználó információit. A cég hűségprogramok teljes körű lebonyolításában segédkezik a partnereinek (például AXA, SuperValu), amelybe beletartozik a bankkártyás fizetések kezelése is.

Hirdetés


A jelenlegi információk alapján összesen körülbelül 376 ezer felhasználó esetében nevezhető „teljes értékűnek” az adatlopás, azaz esetükben nem csak a névhez, címhez vagy telefonszámhoz hasonló információkat sikerült lenyúlni, hanem a bankkártyájuk adatait is. Itt jön az igazi pofon, ugyanis a beszámoló alapján nem csak a bankkártyák azonosítószámát, de CCV kódjukat megszerezték a támadók, ráadásul ezen adatok mindenféle titkosítás nélkül hevertek az ír cég egyik adatbázisában.


Eddig legalább 70 ezer ügyfél esetében sikerült megerősíteni a banki adatok ellopásának tényét, ám nem tisztázott, hogy visszaéltek-e már az információkkal. Az ír adatvédelmi biztos valamikor hétfő éjszaka szerzett tudomást az ügyről, momentán még azt sem tudni, hogy egyáltalán mikor és hogyan történt a betörés; a nyomozás már folyamatban van.


(Forrás: Neowin, The irish Times | Fotó: Images of Money / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.