Hirdetés

Elnézést kért az első felugró reklám készítője



|

„Sajnálom. Nem akartunk rosszat” - szabadkozott Ethan Zuckerman a The Atlanticban megjelent cikkében.

Hirdetés

Ethan Zuckerman designerként és programozóként dolgozott az egyik első web-hosting szolgáltatónál, a Tripod.com-nál, amikor egy meg nem nevezett autógyártó különös problémával kereste meg őket.

Hirdetés

A cég bannert vásárolt egy olyan oldalon, amely „az anális szexet ünnepelte”, de nem szerette volna, hogy a nevét összefüggésbe hozzák a „szexuális kicsapongásokkal”. A Tripodnak volt ötlete a probléma megoldására: mi lenne, ha külön ablakban nyílna meg a hirdetés? Így aztán Zuckermannak jutott az a – felettébb hálátlan – feladat, hogy megírja a világ első pop-up hirdetésének kódját.

A felugró bannerek pillanatok alatt elárasztották a webet. Szerencsére, a Netscape és az Opera fejlesztői sem tétlenkedtek: elkészítették az első pop-up blokkoló alkalmazásokat, amelyek mára valamennyi nagyobb böngésző integráns részévé váltak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.