Hirdetés

Elnézést, ön túl ostoba, hogy kommenteljen!



|

Itt az ostobaságszűrő.

Hirdetés

A „hülyeségszűrő" célja, hogy visszaadja az emberek hitét abban, hogy létezik értelmes élet az interneten. A Gabriel Ortiz irányítása alatt dolgozó csapat szellemi gyermekének működése lényegében egy spamszűrőre fog hasonlítani , de a reklámok helyett az ostoba hozzászólásokra fog vadászni.

 

Ortiz csapata a hülyeségszűrő ingyenes, nyílt forráskódú verzió kidolgozásán fáradozik Reményeik szerint még az év végéig ki is adják, jövőre pedig standard kiterjesztésként is elérhetővé teszik Firefoxhoz.

 

Hogy is működik a szűrő? Nehéz kérdés, hiszen már maga a specifikáció sem egzakt: mit nevezünk ostoba / felesleges kommentnek, és mit nem? A spamszűrőknek könnyebb dolguk van, a V*I*A*G*R*A minden lehetséges csillagozással és elválasztással előállított kombinációját keresi, ha talál ilyet, automatikusan eldobja a levelet / kommentet. Az ostobaságot nem könnyű kiszűrni: a helyesírási hibák lehetnek puszta elütések is, illetve a sokszorozott betűk („Igeeen!") sem jelentenek feltétlenül ostobaságot. Ez utóbbiban azért fel lehet fedezni szabályosságot: a nyelvszakot is megjárt Ortiz szerint a fogalom nélkül gépelő felhasználók hajlamosabbak a szóvégi mássalhangzókat sokszorozni („amazingggg"), míg a halványan is értelmes hozzászólók - logikusan - inkább a magánhangzókkal teszik ezt.

 

Rengeteg hasonló ötletet, ökölszabályt és megfigyelést integrál majd a hülyeségszűrő, és remélhetőleg nincs messze az idő, amikor felugrik az első ablak a „Sajnáljuk, de hozzászólása túl ostoba ahhoz, hogy megjelenítsük. Dolgozzon még rajta kicsit!" ablak.

 

A projekt egyik legironikusabb része, hogy Ortiz csapata a tömegek intelligenciáját is segítségül hívja a fejlesztéshez. A http://stupidfilter.org/main/ oldalon várnak mindenkit, hogy véleményt nyilvánítson: egytől ötig mennyire ostobák a - honnan máshonnan - YouTube-ról válogatott hozzászólások.

 

A PC World csapatának egyöntetű véleménye szerint az ötlet nagyon LOOOOL, mindenki nagggggyon ROTFL volt. Várjuk a kész terméket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.