Hirdetés

Előfizetésí díjért is kapható a MySQL



|

Hirdetés

A MySQL Network révén a cég egyerűsíteni kívánja licencpolitikáját.

Korábban a cég kétféle változatban kínálta az adatbáziskezelőt. A felhasználók a GPL (general public licence) alatt ingyen letölthették azt a cég weboldaláról és szabadon használhatták, azonban ehhez a verzióhoz semmiféle terméktámogatás nem járt. A vállalati felhasználóktól a MySQL a felhasználásért és támogatásért cserébe egyszeri díjat szedett.

A MySQL Network konstrukció a fizető ügyfelek számára is GPL alatti felhasználást tesz lehetővé, a díjért emellett támogatás, jogi védelem és egy óriási, rendszerezett tudásbázishoz való hozzáférés is jár. A MySQL emellett riasztást küld a hibákról és telepítési segítséget is nyújt.

Marten Mickos, a MySQL elnök-vezérigazgatója szerint az új konstrukció egyszerűbb használatot tesz lehetővé a vállalatok számára. Várakozásai szerint a mindenre kiterjedő támogatás és a jogi védelem együttesen kedvet csinálnak a cégeknek ahhoz, hogy a nyílt forrású szoftvert válasszák az olyan versenytársakkal szemben, mint az IBM DB2, az Oracle vagy a Microsoft SQL Server.

A MySQL Network keretén belül az előfizetési díj attól függ, a felhasználó hány szerveren szereté az adatbáziskezelőt futtatni és hány évre köti meg a szerződést. A cég többféle szolgáltatási és támogatási csomagot is az ügyfelek rendelkezésére bocsát majd. Az új árazás révén a felhasználók akár már évi 4995 dollárért kaphatnak 24 órás terméktámogatást, ezért korábban legalább 50 ezer dollárt kellett fizetniük. A legolcsóbb konstrukció ára évi 595 dollár.
A MySQL emellett továbbra is kínálja szoftverét kereskedelmi licenccel azon felhasználók számára, akik saját termékükbe integrálják az adatbáziskezelőt.

A MySQL emellett bejelentette, hogy több független szoftvergyártó is minősítette alkalmazását MySQL adatbázissal. Ezek közé tartozik többek között a Novell, a Veritas, az Embarcadero Technologies és a Business Objects is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.