Hirdetés

Első weblapom



|

Hirdetés

Engem azonban mélyebben és részletesebben érdekel a téma - milyen dokumentációt és weblapkészítő programokat ajánlanának?Ha a részletek is érdeklik - és ezek valóban izgalmasak és érdekesek - akkor érdemes megismerkedni a HTML leíró nyelv rejtelmeivel. Erről számos magyar nyelvű könyvet is talál, talán a Bócz Péter-Szász Péter: A világháló lehetőségei című az egyik legteljesebb mind közül. Az interneten is lelünk sok "kézikönyvet", például a http://webmester.lap.hu oldalon rengeteg hasznos információt találunk a weblapkészítés témakörében. Ha pedig már jártasabbak vagyunk, sok érdekes programozási írást olvashatunk a http://www.prog.hu oldalon, a Tudástár alatt, többek közt a PHP nyelvről is. Ugyancsak érdemes ellátogatni a Segélyvonal fórumunk a Weblapkészítés, web-programozás című téma csoportjába.

Természetesen ingyenes weblapkészítő programok is léteznek, ezek közül talán az egyik legszínvonalasabb az Evrsoft cég FirstPage2000 nevű terméke. Ezzel grafikus felületről is tudunk dolgozni, miközben a készülő kódot is figyelemmel kísérhetjük, ráadásul támogatást tartalmaz a JavaScript, CGI és egyéb kiegészítések készítéséhez. Tartalmaz szintaktikai helyesírás-ellenőrzőt, számos azonnal felhasználható beépített szkriptet, sok tanulságos funkcióval egyetemben. A program legfrissebb változata a készítők lapjáról tölthető le: http://www.evrsoft.com.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.