Hirdetés

Elstartolt a Google Knowledge Graph



|

Egyelőre csak az angol nyelvű felületeken érhető el az újítás.

Hirdetés

Az angol nyelvű Google keresőt használók nagy örömére tegnap hosszas tesztelési fázis után mindenkinél élesedett a Knowledge Graph névre hallgató új funkció, amely bizonyos keresési kifejezések esetén a szokásos találatok mellett egy oldalsávban képes gyors információkat nyújtani az adott témában.

(Nagyobb méret)


Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy például egy színészre keresve megjelenik annak rövid önéletrajza, néhány fontosabb filmszerepe, vagy éppen azon színészek listája, akikre vele kontextusban szoktak keresni a felhasználók. Nevesebb építmények esetén a plusz információk közt szerepel többek közt az épület stílusa, tervezője, valamint az építésének ideje, míg mondjuk országokra keresve megjelennek azok főbb adatai (főváros, elnök, terület, lakosság, pénznem).


Egyelőre nem tudni, hogy a Google magyar nyelvű keresőjét használók számára mikor válik majd elérhetővé a Knowledge Graph.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.