Hirdetés

Örülhetnek az összeesküvés-hívők



|

Az USA hamarosan lekapcsolja a rendkívül gyanús nevű HAARP kutatóbázist.

Hirdetés

Hamarosan nyugodtabban aludhatnak az összeesküvés-elméletek pártfogói, ugyanis az amerikai légierő egyik tisztje nemrég bejelentette, hogy a tervek szerint valamikor a nyáron leállítják a HAARP tesztbázist. A fenyegetőn hangzó név a High Frequency Active Auroral Research Program rövidítése, a kezdeményezés célja az ionoszféra tanulmányozása volt: a tudósok elsősorban a távközlés hatékonyabbá tételéhez szükséges ismereteket kívántak szerezni a felső légkör fizikai tulajdonságairól.

Hirdetés

A 33 hektáron elterülő, antennákkal szögesdrótként teleszórt alaszkai bázis soha nem volt titkosított katonai létesítmény, noha az üzemeltetését az amerikai légierő, amerikai haditengerészet és az Alaszkai Egyetem végezte, a szükséges anyagi források egy részét pedig a DARPA biztosította.

Az összeesküvés-elméletek hívei a projekt 90-es évek elején való létrehozás óta folyamatosan köszörülték a nyelvüket a bázison, a tömeges tudatkontrolltól a szélsőséges időjárási körülmények mesterséges létrehozásáig mindennel kapcsolatba hozták, noha ezt a tudósok mindig is nevetségesnek titulálták. Legutóbb 2010-ben Mahmud Ahmadinezsád iráni miniszterelnök panaszolta el az ENSZ-nek, hogy szerinte a létesítmény tehető felelőssé a pakisztáni árvizekért.

(Forrás: The Verge | Fotó: Wikipedia)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.