Hirdetés

Eltűnnek az amerikai tőzsdéről a kínai cégek



|

9,3 milliárd dollárért kerül magánkézbe a Qihoo.

Hirdetés

A Qihoo csatlakozott azoknak a kínai cégeknek a listájához, amelyek eddig az amerikai tőzsdén futottak, mostantól viszont magánkézbe kerülnek, privát cégként. 

Hirdetés

A Qihoo eredetileg 2011 márciusában lépett a NASDAQ részvénypiacra. A terveket, amelyek szerint újra privát cég lenne, elsőként júniusban szellőztette meg a cég. A vállalatért az új tulajdonosok 9,3 milliárd dollárnak megfelelő összeget adnak. 

A Bloomberg Business megjegyezte, hogy az idei évben 38 olyan kínai cég kapott hasonló ajánlatot, amelyik az amerikai tőzsdén van. Ezek közül eddig 5 fejezte be a vásárlási folyamatot: többek között a Shanda Games és a WuXi PharmaTech. 

A Qihoo-üzlet a mérete miatt különleges: a The Wall Street Journal szerint az amerikai tőzsdén működő kínai cégeknél ez a legnagyobb üzlet, amelynek során privát céggé alakul egy vállalat. 

A hasonló üzletek célja vagy az, hogy magánkézben működjön egy-egy vállalat, vagy, hogy a kínai tőzsdén menjen tovább. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.