Hirdetés

Eltűnt a boot.ini!



|

Hirdetés

ini fájl. Lefuttattam a chkdsk-et és kijavította a problémákat, de a fenti hiba megmaradt. Honnan hiányzik ez a fájl? Mit tartalmaz?A boot.ini határozza meg, hogy melyik partícióról, milyen paraméterekkel induljon a rendszer. Fontosságát mutatja, hogy a rendszertöltő partíción helyezkedik el, tehát mielőbb érdemes pótolni a hiányát. Bár le lehet futtatni a Windows telepítőkészlet javító funkcióját, mégis egyszerűbb, ha egy hasonló elrendezésű gépről lemásoljuk a fájlt, majd betesszük az eredeti helyére. Ha nincs ilyen gép a közelben, akkor írjunk egy újat! Amennyiben sikerül életet lehelni az XP-be -- meglepő módon néha boot.ini nélkül is képes elindulni --, akkor a Windows Intézőben jelenítsük meg a rejtett-, és rendszerfájlokat, majd kapcsoljuk ki a fájlkiterjesztés elrejtését az Eszközök menüben a Mappa beállításai ablak Nézet fülének opciói között. Ezután keressük meg az Ntdetect.com fájlt. Ugyanezen a helyen kell létrehoznunk egy szöveges állományt a Fájl menü Új csoportban lévő Szöveges dokumentum pontjának segítségével. Nevezzük el boot.ini-nek, és nyissuk meg! Az alábbi sorokat kell beírnunk:

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /fastdetect


Az idézőjelek között rendszertől függően (Home vagy Professional kiadásról van szó) más név is szerepelhet, valamint a partition utáni zárójelben a Windows helyét kell megadni (jelenleg az elsődleges merevlemez első partícióján helyezkedik el). A fájl mentése után indítsuk újra a rendszert, és nézzük meg, hogy minden rendben működik-e.



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.