Hirdetés

Eltűnt a Filesonic



|

A valaha volt egyik legnépszerűbb fájlmegosztó magyarázat nélkül vált elérhetetlenné.

Hirdetés

A Megaupload januári vesztekor rengeteg vezető fájlmegosztó változtatta meg az üzleti modelljét, hogy elkerülje a hasonló sorsot. Az egyik volt a hong kongi Filesonic is, amely drasztikus lépésében megszüntette a bónuszprogramját és minden harmadik fél számára a letöltés lehetőségét. Valaha a Filesonic az egyik legnépszerűbb fájlmegosztó volt, havi 250 millió oldalmegtekintéssel - a mostani helyzetet a lenti grafikon szemlélteti.

 

 

A cég erőfeszítései ellenére az MPAA és a RIAA párosa által működtetett IIPA össztűz alá vette az oldalt, és "jogsértést terjesztő középpontként" támadta azt. Hat hónappal később a Filesonic köddé vált: az oldal a hét közepe óta nem elérhető, a .com-os domaint pedig már más birtokolja.

 

A Filesonic üzemeltetőit azóta semmilyen csatornán nem sikerült elérniük sem a felhasználóknak, sem az újságoknak. A domain új tulajdonosa ugyancsak nem válaszolt a megkeresésekre, a hostingfeladatokat ellátó vállalat pedig nem kívánt nyilatkozni az ügyben. A Filesonic borzalmas évet tudhat eddig maga mögött: a forgalma kis túlzással megszűnt, most pedig magyarázat nélkül tűnt el. A kommunikáció nélküli köddé válás pedig találgatásra készteti az embereket a miérttel kapcsolatban.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.