Hirdetés

Eltűntek az ikonok feliratai



|

Hirdetés

Mivel ezek felbontása és részletezettsége elég nagy, ezért az Asztalon lévő ikonok aláírásai nem mindig látszanak, így a szimbólumokból kell kitalálnom, melyik programot szeretném elindítani. Hogyan lehetne a feliratokat olvashatóbbá tenni Windows XP alatt?Az XP egyik látványossága, hogy az ikonfeliratok beleolvadnak a háttérbe, nem veszi őket körbe az egyszínű keret. Ez leginkább akkor előnyös, ha nem sokszínű, vagy nem részletgazdag hátteret használunk. De egy tapétacserélő program telepítése után nehezen vesszük észre a feliratokat, mert apróságuk miatt beleolvadnak a háttér forgatagába. Szemünk kímélése érdekében érdemes bekapcsolni az ikonok alatti, a szövegeket körülvevő keretet.

Ehhez mindössze annyit kell tennünk, hogy a Vezérlőpulton megnyitjuk a Rendszer ablakot és a Speciális fülön megnyomjuk a Teljesítmény csoportban található Beállítások gombot. A felbukkanó ablakban megjelenő listáról töröljük a pipát a Vetett árnyék az Asztal ikoncímkéin sor elől. Az ablakot bezárva máris könnyebben olvashatjuk az ikonok alatti feliratokat.



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.