Hirdetés

Elvágott kábel miatt szakadozik az internet Bangladesben



|

Egy vízalatti kábel károsodásának köszönhetően komoly problémák adódtak a világháló elérésével a dél-ázsiai országban.

Hirdetés

Még most sem tudni, hogy mi okozta szerda délután a Franciaországot és Malajziát összekötő vízalatti internetkábel károsodását, de annyi biztos, hogy a 160 millió főt számláló ország hétmillió internettel rendelkező lakosa jelenleg sem, vagy csak szokatlanul lassan tud felcsatlakozni a világhálóra. A Szingapúr partjaitól nagyjából 60 kilométerre fekvő, SEA-WE-ME 4 névre hallgató vezeték többek között India, Thaiföld, Malajzia és Szingapúr internetelérési igényét is kiszolgálja, ezen országok viszont rendelkeznek alternatív elérési úttal, így a szolgáltatás folytonosságát náluk semmi nem akadályozza.

A Bangladesh Submarine Cable Company ügyvezető igazgatója, Monwar Hossain elmondása szerint a helyreállítás akár egy hétig is eltarthat, Akhtaruzzaman Monju, az Internet Service Providers' Association of Bangladesh elnöke pedig azt nyilatkozta, hogy ezalatt a magánszemélyek és cégek egyaránt lassú kapcsolattal kénytelenek számolni. Aki Bangladesből vár elektronikus üzenetet, vagy oda szeretne küldeni, az mindenképp legyen türelmes. A kábel lecserélését egyébként 2014-re tervezik, a SEA-WE-ME 5 100 gigabit per másodperces sebességre lesz majd képes.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.