Hirdetés

eMagyar pont nyílik Beregszászon



|

Hirdetés

augusztus 12-én, pénteken átadja az IHM támogatásával létrejött, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség által üzemeltetett eMagyar pontot Beregszászon (Ukrajna).

A „Szülőföldön az információs társadalomba 1” pályázatnak köszönhetően a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Tanárképző Főiskola kollégiumában nyitja meg kapuit a közösségi internet-hozzáférési pont.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium a határon túli magyarság információs társadalomba való bekapcsolódását kiemelt misszióként kezeli. Célja, hogy a határon túl élő magyarság szülőföldje legdinamikusabban fejlődő közösségévé váljon.

A határon túli magyar szervezetek az IHM-mel együttműködve elkészítették helyi informatikai fejlesztési stratégiájukat, amelyek alapjául szolgáltak az IHM 2004-ben meghirdetett „Szülőföldön az információs társadalomba” címet viselő programjának. A program fő eleme a hazai eMagyarország pontok mintájára kialakított ún. eMagyar pontok határon túli magyarlakta településeken kialakítandó hálózata, amelynek célja, hogy a lakosság a közösségi internet-hozzáférési helyeken ingyen vagy kedvezményes áron használhassa az internetet.

A programra rendelkezésre álló 228 millió forintból mintegy 140 millió forint az infrastruktúra kiépítését és eMagyar pontok létrehozását, több, mint 26 millió forint a tartalomfejlesztést, közel 15 millió forint az informatikai képzést, közel 21 millió forint a magyar kultúra digitális megőrzését és 24 millió forint az infokommunikációs fejlesztéseket szolgálja.

A programnak köszönhetően 180 eMagyar pont nyitja meg kapuit a határon túli magyarok lakta településeken.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.