Hirdetés

Emelkedett a mobilbanki ügyfelek száma



|

Hirdetés

- a Sun Microsystems Kft.-val közös felmérése szerint az elmúlt egy évben nőtt a mobilbanki szolgáltatásokat igénybe vevők száma, de gyarapodott a webkártyát használók száma is.

Mobiltelefonos banki szolgáltatásokra szóló szerződéssel 2004. december 31-én 670 ezer lakossági és 66 ezer vállalati ügyfél rendelkezett. A megelőző három hónap során a lakossági ügyfelek száma 11 százalékkal, egy év alatt pedig 51 százalékkal növekedett. A mobilbanki szolgáltatást igénybevevő vállalati ügyfelek száma egy negyedév alatt 6százalékkal, 12 hónap alatt pedig 20 százalékkal nőtt. A mobilbanki szolgáltatással rendelkező bankoknál az ilyen szerződéssel rendelkező lakossági ügyfelek aránya 12 százaléka használta a mobiltelefont banki szolgáltatások igénybevételére 2004 végén.

A mobiltelefon előfizetések száma (aktív SIM kártya) Magyarországon 2004. december 31-én meghaladta a 8.7 millió, ez 10 százalékkal az egy évvel korábbi adatnál. A felmérési adatok szerint a mobiltelefon-előfizetések közel 8.5 százalékához kapcsolódott mobilbanki szolgáltatásokra vonatkozó szerződés. Az elmúlt egy évben a mobilbanki szerződéssel rendelkező ügyfelek számának növekedési üteme együtt változott a mobiltelefon-előfizetéssel rendelkezők számának növekedési ütemével, igaz előbbi mértéke 7-8 százalékponttal magasabb volt.

A felmérésben részt vett bankok 2004. végén több mint 1.5 millió élőhangos telefonbanking szolgáltatásra vonatkozó szerződéssel rendelkező lakossági ügyféllel rendelkeztek. Az internetes kereskedelem fejlődését segíthetik azok a virtuális bankkártyák, amelyek kizárólag interneten keresztüli vásárlások lebonyolítására használhatók. Ezen úgynevezett webkártyák számának megadásával az online módon vásárló ügyfél kiküszöböli a saját bankkártya-számmal való visszaélés lehetőségét, hiszen elkülönült kártyaszámot használ az internetes vásárlásokra. A webkártyán elérhető pénzösszeget a tulajdonos tetszése szerint tudja változtatni, és általában csak a vásárlás lebonyolítását megelőzően helyez el pénzt a kártyán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.