Hirdetés

Emelkedő mobiltelefon eladások



|

Hirdetés

3 millió mobiltelefont adtak el.

A várakozásoknál jóval erősebb negyedik negyedévet zárt a mobiltelefon-ipar, ami 18.1 százalékos növekedés a harmadik negyedévhez és 24 százalékos emelkedés az egy évvel korábbi hasonló időszakhoz képest. A piacvezető továbbra is a Nokia, amely az utolsó negyedévben 34 százalékos részesedést ért el. A Motorola rekordszintű forgalmat és 16.4 százalékos részesedést könyvelhetett el a negyedik negyedévben, míg a harmadik helyezett Samsung 10.9 százalékos részesedése az előző negyedévhez képest 3 százalékpontos visszaesést jelentett. A harmadik negyedévben szintén a Nokia volt a piacvezető, a második helyen azonban a Samsung állt.

A negyedik helyet a Siemenstől átvette az LG Electronics, amelynek piaci részesedése 7.2 százalék volt, ez 0.3 százalékponttal volt több a német vállalaténál. Az IDC szerint azoknak a cégeknek ment nagyon jól a negyedik negyedévben, amelyek kiegyensúlyozott termékskálát kínáltak innovatív funkciók, technológia és stílus szempontjából. A teljes 2004-es évet tekintve a mobiltelefon-eladások 29.3 százalékkal erősödtek, a világszerte eladott készülékek száma közel 690 millió darab volt. A Nokia az év eleji gyengélkedése miatt csupán 31.2 százalékos piaci részesedést tudhatott magáénak, azonban ez még mindig majdnem kétszer akkora, mint a második helyezett Motoroláé.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.