Hirdetés

EPoX Series 8NPA SLI



|

Hirdetés

Jelenleg csak két gyártó rendelkezik Socket 754-es foglalat köré épített SLI-alaplappal, az egyik az EPoX. Minthogy a lapkakészlet a jól ismert NVIDIA nForce 4 SLI, ezért majdnem az összes szolgáltatást megkapjuk, amit ez a platform alapból kínál, noha a 8NPA felépítése és a hozzá adott csekély számú kiegészítő egyaránt arról árulkodik, hogy ez egy olcsó gépekbe szánt alaplap, SLI-képességekkel megfejelve.

EPoX Series 8NPA SLI
Ennek megfelelően a hangminőséget egy kissé idejétmúlt Realtek hangvezérlő szolgáltatja, illetve dual LAN-t és FireWire csatlakozót sem kapunk. Memóriafoglalatból is csak kettőt találunk, bár a CPU-foglalatba illeszkedő processzorok memóriavezérlője csupán egycsatornás, így nem szükséges mindkettőt kihasználnunk.

A szerény körítés mellett tökéletes technika dolgozik. A BIOS-ba belépve hihetetlen mennyiségű beállításra lelünk, főleg a memóriaidőzítések terén, és rendszerindításkor a képernyőn olvashatjuk a feszültség- és hőmérsékletadatokat, valamint a ventilátorok fordulatszámát is.

Mindazonáltal az alaplap sikere kérdéses, hiszen ez a típusú processzorfoglalat a Socket 939-es Sempronok megjelenésével hamarosan végleg kifut. Talán azok fogják hasznát venni, akik nem szeretnék lecserélni jól bevált Socket 754-es processzorukat, de ki akarják aknázni az SLI előnyeit.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.