Hirdetés

Epson Perfection 4990



|

Hirdetés

Ennek révén a papírképek, A/4-es dokumentumok mellett gyakorlatilag bármilyen film jellegű anyagot beolvashatunk. Mindezekhez a munkákhoz cserélhető sablonok állnak rendelkezésre: egyszerre nyolc keretes diát, négy hatkockás filmcsíkot, három 6×12 centiméteres vagy két 4×5 hüvelykes filmet tölthetünk a lapolvasóba. Még 8×10 hüvelykes óriásfóliához is kapunk egy adaptert, amely lefűzött keretes diák tömeges beolvasásához is használható.

Átvilágítható anyagok esetében automatikus a kockák behatárolása, ezzel nem kell babrálnunk. Látványos újítás a beolvasás előrehaladtát a ház tetején lévő hosszanti csíkon végighaladva jelző kék fény. A gyártó a kompatibilitás érdekében gyors USB 2.0-s és FireWire csatlakozással egyaránt felszerelte a gépet, amely nagy felbontású papírképek és diák beolvasásánál ki is használja ezt az adatátviteli teljesítményt.


Hamar üzemkész, bemelegített lámpával csupán hat másodperc kell az előnézethez. Fotókhoz tervezték elsősorban, de a kis felbontású szöveg- és magazinoldalakkal is 12-14 másodperc alatt megbirkózott. Mindössze huszonöt másodperc alatt kész egy 600 dpi-s fotó, másfél perc alatt pedig a 2400 dpi-s dia, és a 4800 dpi-s változathoz is csak mintegy három és fél percre volt szüksége.

Igen impozánsnak mondható a 4800×9600 dpi optikai felbontás, valamint a valódi 48 bites színmélység, amely már professzionális fotókért kiált. Szintén rendkívül jónak mondható a 4.0 Dmax érték - hogy ez mit is jelent, arról keretes írásunkban olvashatnak többet. Összességében a képminőség élenjáró, a képek részletesek, a „sötét sarkok” is jól kivehetők. Az immár magyar nyelvű Epson Scanben kérhetjük régi fotók megfakult színeinek korrekcióját, poreltávolítást vagy a komplex por- és karcmentesítő Digital ICE bekapcsolását. A lapolvasó szoftver háromféle felületet is kínál, a teljesen automatikustól a professzionálisig, a felhasználó ismereteinek-igényeinek mélységéhez igazodva. És hogy legyen mivel szerkeszteni, megkapjuk a SilverFast és az Adobe Photoshop Elements 2.0-t, optikai karakterfelismeréshez pedig az Abbyy’s FineReadert.

Minőség, teljesítmény és jó használhatóság jellemzi a Perfection 4990 Photót, ezért magas ára ellenére is csak ajánlani tudjuk.

A cikk a 2005. augusztusi számunkban olvasható.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.