Hirdetés

Erdogan betiltatná a Facebookot és Youtube-ot



|

A török vezetés vélt korrupciós ügyeit feszegető tartalmak szúrják a kormányfő szemét.

Hirdetés

Az EuroNews beszámolója alapján a török politikai vezetésnek kezd elege lenni a közösségi médiából, ugyanis az elmúlt napokban a Facebook közösségi hálózatra és Youtube videomegosztóra olyan beszélgetések kerültek fel, amelyek állítólag a kormány korrupciós ügyeiről tanúskodnak.
 

Hirdetés


A felvételek hitelességét nem sikerült cáfolni vagy megerősíteni, azonban egy tévéinterjú során Recep Tayyip Erdogan kormányfő elmondta, hogy a március 30-i önkormányzati választások után betiltatná a fentebb említett Facebookot és Youtube-ot, állítása szerint a politikai ellenfelei ezek segítségével kívánják névtelenül lejáratni.


A kormányfő határozott nyilatkozata ellenére Abdullah Gül török elnök cáfolta a betiltatásról szóló terv meglétét, állítása szerint ugyanis a török kormány nagyra tartja a szólásszabadságot. Mindazonáltal emlékeztetett azon helyi törvényre, amely alapján blokkoltathatóak mások privát szféráját sértő internetes tartalmak.


(Fotó: Blog de Panalto)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.