Hirdetés

Eredetire cserélik a hamis Windows XP-ket



|

Hirdetés

A program szerdán lépett életbe az Egyesült Királyságban, és főként az olyan kalóz Windows XP-rendszerek lefülelését szolgálja, amelyek a rendszer-integrátorok által árult PC-ken találhatók előtelepített formában.

A Microsoft abban reménykedik, hogy a program által információkhoz juthat a hamisítókról és az általuk használt technológiákról, amelyekkel a cég képviselői által úgy nevezett "kiváló minőségű" Windows XP másolatokat készítenek. "Nem csak a kalózkópiák felbukkanásának mértéke emelkedett, a hamisítók által produkált eredmények kifinomultságára sem volt eddig még példa" - mondta Alex Hilton, a Microsoft U.K. minőségi tesztelője. Azok a vásárlók, akik arra gyanakodnak, hogy nem legitim az operációs rendszerük, beküldhetik a céghez elemzésre, és amennyiben a Microsoft hamisítványnak találja, bizonyos feltételekkel - mint például a vásárlás igazolásának csatolása - hajlandó ingyenesen kicserélni azt egy eredeti példányra.

A cég azt is reméli a programtól, hogy a nem jogtiszta szoftver birtoklásával kapcsolatos nehézségekre is felhívja majd a vásárlók figyelmét. Az olyan cégeknek, amelyek kalóz-szoftverekkel előtelepített PC-ket vásárolnak, nem csak jogi bonyodalmakkal kell szembenézniük, hanem hálózataik biztonságának elégtelenségével is. Az új program a Microsoft világméretű szoftverkalóz-ellenes kampányának részét képezi, amely a cég több millió dolláros, licencekből fakadó bevételkiesését hivatott csökkenteni. Hilton szerint a brit programmal a Microsoft a "probléma gyökereihez kíván eljutni". A programban jelenleg csak az olyan nagy-britanniai lakosok vehetnek részt, akik november elseje előtt vettek Windows XP rendszerrel előtelepített PC-t. A beküldés határideje december 31.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.