Hirdetés

Érintés nélküli készpénz fizetés



|

Hirdetés

Az EMV 'Chip és PIN' infrastruktúrába történt befektetést felhasználva a Visa érintés nélküli módszer lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogyha a Visa kártyát egyszerűen a terminálhoz közelítik, a fizetés fél másodpercnél rövidebb idő alatt megvalósul. A módszert egy standard Visa Smart Debit és érintésnélküli leolvasóhoz társított Ingenico eladási hely segítségével mutatták be. Egy hasonló, a kapcsolat nélküli fizetést lehetővé tevő Nokia Near Field Communications (NFC) kagylóhéjjal ellátott Nokia 3220 mobiltelefonnal történő fizetés szintén bemutatásra került.

Az új megoldás a Visa kártyatulajdonosok számára a készpénzfizetésnél gyorsabb és biztonságosabb fizetési módszert jelent. Továbbá, az érintés nélküli technológia lehetővé teszi a Visa tagbankok számára, hogy a műveletek mennyiségét a nagy mennyiségű, alacsony értékű ügyleteket igénylő vásárlási helyeken történő fokozott mértékű elfogadás és használat megvalósításával növeljék. Ezeken a helyeken, mint például a gyorséttermek, vegyeskereskedések, tömegközlekedés, illetve automaták hagyományosan a készpénzfizetés dominál. A vásárlók számára komoly előnyt jelent, hogy a pénztárnál időt takaríthatnak meg.

A Visa a világ egyik vezető fizetési márkája, melynek éves kártyaeladása meghaladja a 2.5 billió eurót (amely majdnem 3 billió dollár). A Visa rendelkezik a legnagyobb számú kártya-elfogadó hellyel a világ 150 országában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.