Hirdetés

Erős Xbox forgalmat bonyolított a Microsoft



|

Hirdetés

Robbie Bach Xbox-főnök arra is kitért a Reutersnek adott interjújában, hogy nem okoznak számára fejfájást a rivális Nintendo gyorsan növekvő ütemű hardvereladásai. Szerinte az Xbox verte a GameCube-ot december utolsó két hetében annak ellenére, hogy a GameCube ára alig valamivel több, mint az Xbox árának fele (99, ill. 179 dollár). Az Xbox legkeresettebb játékának, a Halo-nak a folytatásával kapcsolatban Bach meglehetősen lakonikusan fogalmazott. „Akkor szállítjuk, amikor elkészül”, mondta. „Ez lehet, hogy 2004 első felében lesz, de lehet, hogy nem.” Bach találgatásnak minősítette azt a gondolatot is, hogy az Xbox - médialejátszó szoftverekkel felfrissítve - átlényegülne játékkonzolból otthoni szórakoztató centerré. „Nem az az Xbox szerepe, hogy a nappali centrumává váljon”, mondta.

Eközben az ipar - és persze a fogyasztók is - izgatottan várják, mikor kerül forgalomba a médialejátszók új nemzedéke. A többség 2005-öt vagy 2006-ot tartja valószínűnek, ill. azt, hogy a három rivális, a Sony, a Nintendo és a Microsoft most mindenképpen egyszerre rukkol ki konzoljának új verziójával, mert még egyszer nem engedhetik meg, hogy bármelyik olyan jelenetős - és lényegében azóta is behozhatatlan - előnyhöz jusson, mint a Sony jutott, amikor riválisainál egy évvel korábban jött ki a PlayStation 2-vel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.