Hirdetés

Éter a neten - Netes rádiók



|

Hirdetés

. Igen ám, de a hagyományos rádióállomások, a rövidhullámú adók helyhez kötöttek -- Magyarországon szinte képtelenség mondjuk egy New Orleans-i adót befogni. Az internet azonban könnyebben eljut azokra a helyekre is, ahova a rádióhullám nem.




Mindössze két összetevő szükséges az internetrádió hallgatásához: egy multimédiás (hangkártyával, hangfalakkal vagy fejhallgatóval ellátott) számítógép és egy internetelérés. Minél nagyobb sávszélességet képvisel a hozzáférés, annál tisztább a hangzás, annál nagyobb az internetes rádióélmény.



Mi az a „streaming”?
Az angol stream szó annyit jelent, mint folyam, áradat, sugár. Nem is kell ennél bonyolultabbra gondolni e szó hallatán. A technológiai gyűjtőfogalom magában foglalja a webkiszolgálóról származó audio- és videoállományok közvetlenül a végfelhasználókhoz való eljuttatását. Valószínűleg már többször találkoztunk is vele: ha az interneten böngészve a Windows Media Player ablaka ugrik fel (vagy az oldalba beépülve látjuk), akkor valószínűleg egy video- vagy audio-adatfolyam indul meg gépünk felé.

A teljes cikk a 2004. januári számunkban olvasható.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.