Hirdetés

Etikett kamerás telefonokhoz



|

Hirdetés

Az Internet Safety group (ISG) felszólította a Telcom New Zealandet és a Vodafone NZ-et, tegyen közzé irányelveket reklám és promóciós anyagaiban a készülékek használatára érvényes „társadalmi etikett” szabályaira. Az ISG vezetője, Liz Butterfield mindjárt példával is szolgált: „Például egy reklámklipben valaki kérjen engedélyt arra, hogy lefotózhasson valakit, vagy mielőtt a képet az internetre feltenné, vagy fogalmazza át szöveges üzenetét, mert a szöveg esetleg sértő lehet”, mondta. Butterfield úgy véli, hogy a reklám így nemcsak a termék eladását segíti elő, hanem a technológia felhasználásának megfelelő kultúráját is terjeszti.

Az ISG már egy éve elkezdte az oktatást a mobiltelefonok „biztonságos” használatáról. A kérdésről füzetet állítottk össze a szülők számára, és a szervezet iskoláknak szóló új NetSafe Kitje is foglalkozik azokkal a problémákkal, melyeket a mobiltelefon jelent iskolai környezetben, ahol a készülékkel a gyerekek provokálni és zaklatni tudják egymást, csalni (súgni) tudnak vele, ill. hozzá tudnak férni illetlen (pornó) anyagokhoz. Ugyanez vonatkozik az üzleti környezetre, csak kiegészül az ipari kémkedés és a bizalmas anyagok illegális átvitelének kérdéskörével.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.