Hirdetés

Etikus hackereket képeznek a Neumann Karon



|

Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karának hallgatói idén szeptembertől nemzetközi minősítéssel rendelkező képzésen sajátíthatják el az informatikai rendszerek védelmének mesterfogásait.

Hirdetés

Az etikus hacker tanfolyamok nemzetközi szakértőjének számító EC-Council hazai képviseletét ellátó NetAcademia Oktatóközpont megállapodást kötött a Neumann János Informatikai Kar (NIK) vezetésével arról, hogy az intézmény hallgatói szeptembertől elvégezhetik a cég biztonságtechnikai tanfolyamát, és akár nemzetközi Certified Ethical Hacker minősítést is szerezhetnek. A képzéssel kapcsolatos feladatokat a NIK szakemberei végzik, az egyetem oktatóinak szakmai felkészítését a NetAcademia szakemberei segítik.

„Ez a képzési program is hozzájárul ahhoz, hogy gyakorlati tudással felvértezett mérnök informatikusokat tudjon kibocsátani egyetemünk, és kiegészíti képzési programunkat” ‒ emelte ki a megállapodás kapcsán dr. Nádai László, a NIK dékánja. A Neumann Karon a Cisco, az Intel, a Microsoft, a Nokia, az Oracle, az LG, a Symantec, a HP, az IBM és az SAP is üzemeltet úgynevezett kompetencia-központot, melynek célja, hogy a hallgatók naprakész ismereteket sajátítsanak el az adott vállalat technológiáival kapcsolatban.

Az idén szeptembertől induló etikus hacker képzés célja, hogy a kar hallgatói részletesen megismerjék az informatikai támadások módszereit és a hackerek gondolkodásmódját, majd képessé váljanak az általuk felügyelt rendszerek védelmének menedzselésére, és hatékonyan tudjanak védekezni a hackertámadásokkal szemben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.