Hirdetés

eTrust EZArmor 2005



|

Hirdetés

Számítógépünk biztonsága legalább annyira fontos, mint a lakásunké. Aki gyakran internetezik, esetleg állandó szélessávú kapcsolattal rendelkezik, annak fel kell készülnie minden ezzel járó veszélyre. Ahogy lakásunkba riasztót szerelhetünk, úgy számítógépünkre is telepíthetünk olyan szoftvereket, amelyek gépünk biztonságát hivatottak szolgálni. Ezek segítségével távol tarthatjuk a különböző vírusokat, kémprogramokat, behatolókat. Több cég átfogó megoldást kínál erre a feladatra - ilyen az eTrust EZArmor 2005 csomagja is, amely tartalmaz vírusirtót, e-mail védelmet és tűzfalat is.


A vírusirtó modul felülete egyszerű, áttekinthető: már-már az az érzés fogja el az embert, hogy valami kimaradhatott belőle. Néhány fülből és gombból áll csak össze, de ezek segítségével minden része gyorsan elérhető. Egyetlen gombnyomással indítható teljes számítógépünk átvizsgálása, de akár ütemezhetjük is a keresést, amelyet megadott naponként megismétel. A szelektív ellenőrzés segítségével gépünk kiválasztott mappáit és állományait vizsgáltathatjuk át. A víruskeresés minőségére és hatékonyságára nem lehet panasz, kellően gyors, és jól végzi feladatát. A Checkvir labor (www.checkvir.hu) átfogó antivírustesztjében is kiváló eredményt ért el.

Három fő részre bontható a vírusellenőrzés: egyéni keresés, valós idejű védelem, valamint az e-mailek átvizsgálása. Mindegyiknél megadhatjuk, hogy irtást és karanténozást is végezzen. A valós idejű védelmet és az e-mail ellenőrzést akár ki is kapcsolhatjuk. Kiválasztott állományokat és mappákat kivétellistára tehetünk, így ezeket a keresés során kihagyja. A vírusadatbázis napi frissítése garantálja, hogy mindig felkészültek legyünk a gépünket fenyegető „kórokozókkal” szemben. Ezt automatikusan is el tudja végzni, de ütemezésre is lehetőségünk van.

A csomag másik fontos összetevője a tűzfal. Kinézetre a ZoneAlarmra emlékeztet, és ez nem véletlen, ugyanis a csomagban a népszerű tűzfalprogram egy régebbi verziója kapott helyett -- más köntösben. Már alapbeállításokkal is kimagasló védelmet nyújt: a kezdők három lépésben beállíthatják a szükséges védelmi szintet, a hozzáértők viszont részletesen konfigurálhatják. Nemcsak alkalmazások szintjén szabályozhatjuk a forgalmat, hanem akár IP-cím vagy IP-tartomány is megadható, és ezt egészen protokollszintig finomhangolhatjuk.
A sütik (cookies) fogadását háromfokozatú csúszkán szabályozhatjuk, de további opciók segítségével részletesebben is állíthatók. A reklámokat, felugró ablakokat hasonlóképpen tarthatjuk kordában. Sajnos weboldalakat nem tehetünk kivétellistára, de szerencsére az internetes böngészők többsége már képes erre. Tovább növelhetjük a biztonságot a beágyazott kódok futtatásának megakadályozásával.

Sajnos a csomagban nincs spamszűrő modul, így a kéretlen levelek távol tartására más megoldást kell keresnünk. Ennek ellenére bátran ajánlhatjuk mindenkinek az eTrust átfogó védelmi megoldását. Az egyes modulok használata kezdők számára sem okozhat gondot, a tűzfal részletes hangolása pedig a tapasztalt felhasználókat is meggyőzheti. Árát tekintve a középmezőnybe sorolható, de kiváló teljesítménye okán megéri a pénzét.

A cikk a 2005. májusi számunkban olvasható.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.