Hirdetés

EU: büntetést kap, aki nem jelenti az adatszivárgást



|

Egy új cyberbiztonsági törvény jelentésre kötelezi a tech cégeket.

Hirdetés

Az Európai Unió új cyberbiztonsági törvénye arra kötelezi a tech és internetes cégeket - mint a Google vagy éppen az Amazon -, hogy minden komolyabb adatszivárgást jelentsenek. Ellenkező esetben büntetésekre számíthatnak. 

Hirdetés

A megállapodás egy öt órás tárgyalás eredménye, és azért döntöttek így, mert az egyre sokasodó cybertámadások aggasztó biztonsági fenyegetést jelentenek. 

A remények szerint ez a döntés a fogyasztók bizalmát is elnyeri, illetve növeli az egyes cégek iránt - főleg azok iránt, amelyek nem csak egy országon belül működnek. 

A döntést az EU azért is tartja fontosnak, mert az internet nem ismer határokat. Ha egy országban probléma adódik, az egész Európát érintheti, így a cyberbiztonságot is kontinensszinten kell kezelni. 

A tech cégek mellett egyébként jelentési kötelezettsége van a többi kritikus szektornak is, mint a közlekedés, az energia, az egészségügy vagy a pénzügy. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.