Hirdetés

EU-s vizsgálat indulhat az NSA-botrány miatt



|

A bizottság rettegett politikust szabadíthat rá az Egyesült Államokra.

Hirdetés

Hétfőn az amerikai hírszerzés körüli kémkedési botrány kirobbantójának kamera elé állása óta nem sok érdemi fejlemény történt az ügyben: az USA illetékesei agyonhallgatásos módszerrel próbálják csillapítani a kedélyeket, a lakosság fele lázad, a sajtó pedig nem hozott nyilvánosságra friss információkat – momentán nagyrészt belügyről van szó.


A hírek szerint ez hamarosan megváltozhat, ugyanis a finn távközlési miniszter szerint az USA esetleges kémkedése törvénytelen lehet a hazájában. Ami ennél fontosabb, hogy Pia Viitanen hamarosan formális vizsgálat reményében az Európai Bizottság elé fogja vinni az ügyet, hiszen EU-s állampolgárok személyes adatai is érintettek lehetnek az állítólagos adatgyűjtésben. Az Uusi Suomi finn napilap szerint a nyomozást számos EU-s tagország illetékese szükségesnek tartja, így pártolni fogják az indítványt.


További érdekesség, hogy közülük többen a rettegett Neelie Kroes-t szeretnék látni a vizsgálat élén, hiszen egyrészt ő az Európai Bizottság digitális politikáért felelős biztosa, másrészt pedig nem véletlenül vált a világ egyik legbefolyásosabb nőjévé – tárgyalópartnerei szerint nem érdemes vele kekeckedni. Ettől függetlenül az EU és USA közti kereskedelmi szerződések közti tárgyalás kellős közepén vélhetően nem fog torpedókat indítani az Európai Bizottság, ám egy udvarias információkérésből nem származhat baja senkinek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.