Hirdetés

EU-támogatás Magyarországnak



|

Hirdetés

4 intézkedésének keretében, 2005 márciusában a három legelmaradottabb magyarországi térség konzorciumai - a Debreceni Egyetem, Orvos- és Egészségtudományi Centrum; a B-A-Z Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház; és a Pécsi Tudományegyetem, Orvos- és egészségtudományi Centrum - egyenként 1.35 milliárd forintnyi Uniós támogatási szerződést írtak alá.

Az összesen 4,1 milliárd forint 75 százaléka Európai Uniós-, míg 25 százaléka hazai forrás. Az intézmények egy olyan közös fejlesztésű, internet-alapú intézményközi információ-mintarendszerek kialakítására használják majd fel a vissza nem térítendő támogatást, melyek megteremtik a beteg-orvos-, és a többféle célú és irányú orvos-orvos kapcsolat informatikai alapját. A 2007. decemberi átadási határidejű projekt keretében kiépülő, közös alaprendszeren alapuló, azonban központtal nem rendelkező regionális mintarendszerek olyan eEgészségügyi szolgáltatásokra adnak majd lehetőséget, mint például a betegek távdiagnosztizálása, tájékoztatás kérdése a rendszer regionális portálján keresztül, vagy az előjegyzés; továbbá lehetővé teszi a páciensek adatainak eljuttatását vizsgálatkérés, lelet-visszaküldés, és konzultáció. A szolgáltatásoktól javulna a betegellátás színvonala: lerövidülne az átlagos ápolási napok száma, és a kevesebb utazás és vizsgálat, továbbá az információkhoz való hozzáférés miatt növekedne a betegek komfortérzete.

A konzorciumok a projekttől egy országos intézményközi rendszer lehetőségeinek megteremtését, továbbá a régió versenyképességének növekedését várják a projekttől azáltal, hogy gyorsabban épülnek fel a beteg munkavállalók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.