Hirdetés

Európa legrangosabb startup-díját hozta el a Prezi



|

A The Europas Awards keretében az egyik legsikeresebb magyar starup alapítóit díjazták Londonban.

Hirdetés

Barack Obama amerikai elnök és Jose Manuel Barroso, az Európai Bizottság leköszönő elnöke után David Cameron brit miniszterelnökkel is találkozhat Árvai Péter, a Prezi vezérigazgatója. Árvai alapítótársaival, Halácsy Péterrel és Somlai-Fisher Ádámmal együtt megnyerte a legjobb európai startup-cégeket díjazó The Europas Award „Best Founders/Co-founders” kategóriájának fődíját. A díjat Londonban adták át.

Hirdetés

A döntőben a felhőalapú prezentációs rendszert fejlesztő hazai vállalatnak hat másik céggel kellett megküzdenie az elsőségért. „Az alapítók nemcsak bámulatos cégkultúrát építettek, de azt is megmutatták, hogyan lehet rövid idő alatt 40 millió felhasználót szerezni. Az ilyen sikerek egész Európában ritkák, amit szerettünk volna ezzel a díjjal is elismerni” – indokolta a döntést Mike Butcher, a zsűri elnöke.

„Ez a díj az elmúlt öt év munkájának valamint az összes velünk dolgozó prezisnek az elismerése – nyilatkozta a díjátadó után Árvai Péter. – És egy újabb bizonyíték arra, hogy kitartással és sok munkával itthonról is lehet világsikert elérni.”

Árvai Péter a The Europas Awards díjátadóján
 

A The Europas Awardsot 2009-ben alapította Mike Butchers, a világ legolvasottabb technológiai lapja, a Techcrunch, főszerkesztője. A díjjal Európa legígéretesebb startupjait, alapítóit és befektetőit ismerik el, összesen több mint húsz kategóriában. A jelölteket az idén egy negyven fős, újságírókból, befektetőkből és sikeres vállalkozókból álló zsűri választotta ki. Az idén ötéves díjat eddig még egyetlen hazai startupnak sem sikerült elnyernie.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.