Hirdetés

Európai P2P-alapú TV-standard



|

14 millió eurót költ az EU a nettévé kifejlesztésére.

Hirdetés

A Dubbed P2P Next egy négy éves fejlesztési projekt, mely ez idő leteltével alkalmas lesz majd arra, hogy a műsorszórást a földi, műholdas és kábeles megoldások mellett interneten végezze. A világháló használata sokkal alacsonyobb disztribúciós költségekkel jár, mint egy műhold üzembe helyezése, vagy saját kábelhálózat lefektetése.

 

A peer-to-peer rendszerek legtöbb esetben központi vezérlés nélkül működnek, az elképzelés szerint a BitTorrenthez hasonlóan a tévéműsorokat is úgy terjesztenék, hogy aki letölt éppen egy adást, az meg is osztja másokkal, így a sugárzást tulajdonképpen az egész hálózat végezné, ugyanakkor a rendszer képes lenne csak egyes célcsoportoknak eljuttatni.

 

A projekt a tervek szerint a rendszer egyes részeivel már 2008 augusztusában elkészülnek majd, a tesztüzem pedig másfél év múlva kezdődne.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.